Vad tjänar en fysioterapeut-konsult i lön?

Publicerad
14/3/2024
Skriven av
Bonliva

Nationellt ligger en genomsnittlig lön för fysioterapeuter inom bemanning på 50 000–75 000 kr i månaden (inklusive semesterersättning) eller 300–450 kr i timmen. Dessa nivåer gäller för dig som löntagare, siffrorna ligger högre för underleverantörer.  

Lönen för fysioterapeuter som är konsulter kan variera mycket beroende på tid på året och uppdragsplats. Här kan du läsa mer och få svar på dina frågor.

Vad avgör lönen?

För dig som konsultar som fysioterapeut anpassas din lön efter dina arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning. Ersättningen kan även variera utifrån uppdragets placering och om du arbetar via eget bolag.

Vanliga faktorer som ofta påverkar:

  • Vilken arbetsplats du arbetar på
  • Din arbetsbelastning
  • Dina arbetsuppgifter
  • Din geografiska placering

Vill du veta mer om livet som konsult? Här kan du läsa mer om hur det fungerar att jobba som fysioterapeut-konsult via Bonliva eller kontakta oss gärna om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Har jag rätt till sjuklön?

När du jobbar som konsult via Bonliva får du sjuklön enligt lag. När du är sjuk måste du dock sjukanmäla dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk för att ha rätt till ersättning. Fullständiga rutiner hittar du i handboken som du får inför uppdragets början.

Varför skiljer sig ersättningarna i olika delar av landet?

Ersättningen kan variera beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos, då våra avtal kan skilja sig mellan olika kunder på olika ställen i landet. Vi har, till skillnad från vissa branschkollegor, medvetet valt att inte ha en fast ersättning över hela landet, eftersom vi anser att din lön ska vara högre i verksamheter där våra priser är högre.

Vilka fördelar finns det med att arbeta som konsult via bemanning?

Att arbeta inom bemanning kan vara en fördel för dig som söker:

  • Högre lön
  • Varierande arbete
  • Kompetensutveckling
  • Frihet och flexibilitet

Att vara konsult inom bemanning innebär att du arbetar på projektbasis för olika arbetsgivare och organisationer, och du har oftast en högre lön än anställda. Det innebär också att du behöver kunna arbeta mer flexibelt, och eventuellt resa mer än vad du hade gjort som anställd. En annan fördel som konsult är att du kan arbeta med olika typer av människor och inom olika områden, vilket kan ge dig en bredare erfarenhet och större möjligheter att utveckla både din kompetens och karriär. Du har också möjlighet att i större utsträckning vara med och påverka din arbetssituation när det kommer till arbetsbelastning och arbetstid, vilket kan vara en fördel för dig som vill ha mer flexibilitet och frihet i din arbetssituation.

Mer information om lön som fysioterapeut-konsult

Lönen som fysioterapeut på bemanningsföretag är marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du arbetar via Bonliva väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Tveka inte på att kontakta oss  för mer information om vad du har för möjligheter hos oss.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa lediga uppdrag hos Bonliva i dag eller fyll i en intresseanmälan i formuläret nedan.

Se lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!