Äventyret väntar – när kollegor blir resekompisar

Publicerad
28/2/2024
Skriven av
Emma Söder

Sjuksköterskorna Matilda och Ingrid har inte bara delat skratt och arbetspass på MAVA, medicinska akutvårdsavdelningen, på Sahlgrenska de senaste två åren – de har också funnit en gemensam passion för musik och äventyr. Deras vänskap blev grunden för ett nytt beslut som skulle ta dem långt bortom det bekanta. Läs om hur Matilda och Ingrid bestämde sig för att utforska fördelarna med att ha en nära vän vid sin sida under konsultuppdrag, och få tips på hur du kan få det mesta utav din tid på en ny plats.

När Matilda och Ingrid oberoende av varandra lämnade sina fasta positioner, var det inte bara en önskan om förändring som drev dem, utan också en längtan efter att uppleva Sverige på ett djupare plan.  

– Ingen av oss visste vad vi ville göra vidare och såg möjligheten att styra vår tid och upptäcka nya platser genom att ta jobb via bemanning. Vi bestämde oss för att åka långt från där vi bor för att uppleva en del av landet vi inte hade sett annars. Våran målsättning var att vi skulle hamna på samma arbetsplats och vara lediga samtidigt, berättar Ingrid.

Det är en trygghet att ha någon man känner på jobbet, särskilt när man är långt från hemma. Sen blir inte bara arbetet roligare när du har en vän där, utan även fritiden

Med en delad arbetsbelastning – där en arbetar och den andra vilar – har konflikter varit icke-existerande. Deras recept? Ge varandra utrymme och dela på sysslorna som att hjälpa till med disken. Matilda, med sin kärlek för ordning och sitt förutseende sätt, kompletterar Ingrids avslappnade och flexibla inställning perfekt.

– Matilda gillar att ha kontroll och ordning på jobbet. Här missas ingenting och hon ligger minst tio steg före, säger Ingrid och Matilda fortsätter:

– Ingrid har en mer avslappnad inställning till det mesta och löser problemen när de kommer. Hon är dessutom alltid öppen för en diskussion om vårdens styrning vilket är kul! Vi kompletterar varandras arbetssätt ganska bra genom våra olika egenskaper.

Råd från hjärtat – “Gör det!”

– Jag skulle säga att nya livs- och arbetslivserfarenheter, men även perspektiv är ovärderliga att få. När du åker på konsultuppdrag ser du nya arbetssätt vilket är värdefullt både för yrkeserfarenhet och personlig utveckling. Mitt råd är: Gör det – åk! Hemma finns alltid kvar, uppmanar Ingrid.

Ingrid och Matilda betonar både vikten av tryggheten de får av att ha en vän vid sin sida, men även av att engagera sig i lokalsamhället för att få en genuin upplevelse av platsen de besöker.

– Det är en trygghet att ha någon man känner på jobbet, särskilt när man är långt från hemma. Sen blir inte bara arbetet roligare när du har en vän där, utan även fritiden. Allt blir skoj! Vi kan även rekommendera att man prata med lokalborna och frågar vad man inte får missa, så man får en fulländad upplevelse av sin tid, säger Matilda avslutningsvis.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!