Vad tjänar en socionom-konsult i lön?

Publicerad
16/3/2023
Skriven av
Jaana Salla

Vilken ersättning har en socionom-konsult?

Nationellt ligger en genomsnittlig socionom-konsults lön på 50 000–70 000 kr i månaden (inklusive semesterersättning) eller 300–400 kr i timmen. En bemanningssocionom / hyrsocionoms lön varierar mycket beroende på uppdragsplats och tid på året. Här kan du läsa mer om vanliga frågor som rör en socionom-konsults lön.

Vad avgör en bemanningssocionoms / socionomkonsults lön?

För dig som konsultar som hyrsocionom / bemanningssocionom anpassas din lön efter dina arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning. Ersättningen kan även variera utifrån uppdragets placering och om du arbetar via eget bolag. Mer seniora roller med arbetslednings- eller personalansvar som 1:e socialsekreterare eller gruppchef innebär högre lön.

Vanliga faktorer som styr en bemanningssocionoms lön:

  • Vilken arbetsplats du arbetar på
  • Din arbetsbelastning
  • Dina arbetsuppgifter
  • Din geografiska placering

Är du nyfiken på livet som socionomkonsult?  Här kan du läsa mer om hur det fungerar att jobba som  socionom-konsult  via Bonliva eller  kontakta oss gärna  om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Har jag rätt till sjuklön som bemanningssocionom?

Jobbar du som  bemanning-socionom  via Bonliva får du sjuklön enligt lag. När du är sjuk måste du dock sjukanmäla dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk för att ha rätt till sjuklön. Fullständiga rutiner hittar du i handboken som du får inför uppdragets början.

Varför skiljer sig ersättningarna i olika delar av landet?

Väljer du att jobba som konsult kan ersättningen variera beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos. Detta grundar sig i att vi har olika avtal med olika kunder på olika ställen i landet. Till skillnad från vissa branschkollegor har vi medvetet valt att inte ha en fast ersättning som gäller för hela landet, då vi anser att du ska ha en högre lön i verksamheter där våra priser är högre.

Vilka fördelar finns det när jag arbetar som konsult via bemanning?

Att arbeta som konsult kan vara en fördel för socionomer som söker:

  • Högre lön
  • Varierande arbete
  • Kompetensutveckling
  • Frihet och flexibilitet

Som konsult arbetar du på projektbasis för olika organisationer och arbetsgivare, och du tjänar vanligtvis en högre lön än anställda. Att arbeta via bemanning som konsult innebär också att du måste vara beredd på att arbeta mer flexibelt, och kanske resa mer än vad du skulle göra som anställd. En annan fördel med att arbeta som konsult är att du får möjlighet att arbeta inom olika områden och med olika typer av människor. Detta kan ge dig bredare erfarenhet och större möjligheter att utveckla din kompetens och karriär. Som konsult kan du också ha mer inflytande över din arbetsbelastning och arbetstid, vilket kan vara en fördel för dig som vill ha mer frihet och flexibilitet i sin arbetssituation.

Mer information om lön som konsult (socionom)

En lön som konsult (socionom) är marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du arbetar som konsult via Bonliva väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Tveka inte på att  kontakta oss  för mer information om vad du har för möjligheter hos oss.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa lediga uppdrag som socionom hos Bonliva i dag eller fyll i en intresseanmälan i formuläret nedan.

Se lediga uppdrag

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!