Socionomkonsult Lön

Publicerad
14/5/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en socionomkonsult?

Lönen för en socionomkonsult är mellan cirka 50 000 och 70 000 kronor i månaden. Det är att jämföra med den genomsnittliga lönen för socionomer som ligger på 37 500 kronor i månaden.

Lönefaktorer som påverkar lönen

Att jobba som socionomkonsult innebär att din lön inte bara baseras på vanliga faktorer såsom tidigare arbetslivserfarenheter, kompetens, utbildning och ansvar, utan också på ditt uppdrag och var det ligger geografiskt. På Bonliva har vi olika avtal med olika vårdgivare, vilket innebär att en del vårdgivare betalar mer; för oss är det viktigt att du får ta del av det – därför får du en högre lön vid uppdrag hos vårdgivare som betalar mer.

Mer seniora roller med arbetslednings- eller personalansvar som 1:e socialsekreterare eller gruppchef innebär i regel högre lön. Om du jobbar genom eget bolag kan även det spela in.

Sammanfattningsvis är det dessa faktorer som kan påverka din lön som socionom och konsult:

 • Vilken arbetsplats du jobbar på
 • Tidigare erfarenhet och kompetens
 • Dina arbetsuppgifter
 • Ansvarsnivå
 • Din geografiska placering
 • Om du har eget bolag

Rätt till sjuklön inom bemanning

Som socionom har du, enligt lag, rätt till sjuklön även om du är bemanningskonsult. Vid sjukdom behöver du göra en sjukanmälan till din HR- och bemanningsansvariga hos oss på Bonliva. Anmälan behöver göras direkt när du blir sjuk för att du ska ha rätt till sjuklön. I den handbok som du får vid uppdragets början kan du läsa mer och se de fullständiga rutinerna.

Fördelar för bemanningskonsulter

Att arbeta som konsult kan vara en fördel för socionomer som söker:

 • Högre lön
 • Varierande arbete
 • Kompetensutveckling
 • Frihet och flexibilitet
 • Större inflytande över arbetsbelastning och arbetstid

På Bonliva får du som socionomkonsult en lön som är marknadsmässig och konkurrenskraftig. Du väljer själv om du vill fakturera via eget bolat eller ha lön. Tveka inte att kontakta oss för mer information om vad du har för möjligheter hos oss.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa lediga uppdrag som socionom hos Bonliva idag eller fyll i en intresseanmälan i formuläret nedan.

Se lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!