Jobba som vårdkonsult i Norge – vårdpersonalens vanligaste frågor

Publicerad
27/6/2023
Skriven av
Bonliva

Är du intresserad av att jobba som vårdkonsult i Norge? Sedan 2018 har Emma hjälpt vårdpersonal att hitta rätt uppdrag. Läs vidare för att veta mer om konsultuppdrag i Norge, och få svar på de fem vanligaste frågorna från vårdpersonalen.  

Emma har arbetat som HR- och bemanningsansvarig på Bonliva sedan våren 2018, och hjälper vårdpersonal att hitta rätt uppdrag.

– Som konsult har du möjlighet att utvecklas genom nya erfarenheter från arbetsplatser och kollegor, samtidigt uppleva helt nya platser. När matchningen mellan en vårdkonsult och en arbetsgivare är bra och trygg, skapas hållbara lösningar som bidrar till säker vård för patienterna, säger Emma Fredriksson, HR- och bemanningsansvarig vid Bonliva.

5 vanliga frågor om vårdjobb i Norge

Vad behövs för att kunna jobba som konsult i Norge?

För att få arbeta inom vården i Norge behöver du norsk legitimation. Vi har en väldigt bra guide för hur du steg för steg gör för att få en norsk legitimation.

Hur långa är uppdragen?

De kan variera från 2 veckor till 1 år, längden avgör du och verksamheten.

Behöver man själv ordna med boende och resa?

Nej, det har vi duktiga rese- och boendeagenter som hjälper till med.

Läs mer: "Bonlivas rese- och boendeavdelning säkerställer hög kvalitet i logistiken under ditt uppdrag"

Hur fungerar det med skatt?

Du beskattas i det land som du arbetar i, vill du veta mer hittar du all information på www.skatteetaten.no.

Vilka uppdrag har ni?

Vi har avtal på flera platser från norr till söder och erbjuder uppdrag inom kommunal verksamhet, sjukhus och privata aktörer. Vi ser till att skräddarsy en tjänst som passar dina önskemål och livssituation.

Läs mer om livet som konsult i Norge: "Livet som sjuksköterskekonsult och friluftare i Norge"

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!