Månadens konsult i januari: "Att jobba som sjuksköterska har gett mig nya perspektiv på livet"

Publicerad
13/1/2023
Skriven av
Bonliva

Det är dags att presentera årets första "Månadens konsult”, Bonlivas utmärkelse som varje månad går till konsulter som gjort särskilt anmärkningsvärda insatser inom vård och omsorg. Januaris vinnare Jessica Fatot är sjuksköterskan som lägger personliga åtaganden åt sidan för att hjälpa till när det krisar.

När Jessica får frågan om hur arbetet som sjuksköterska påverkat henne sedan hon började för drygt fem år sedan kommer svaret snabbt.

– Jag har fått mig många tankeställare och omvärderat livet. När jag valde det här yrket var det önskan om att kunna hjälpa människor som var en av de främsta anledningarna. Men nu, efter många år inom psykiatrin, är insikten att även jag har blivit hjälpt. Förståelsen om hur snabbt livet kan vända har gjort mig mer ödmjuk till livet och jag kan uppskatta det jag har mer.

Som konsult uppskattar hon spänningen med att få ge sig iväg på nya uppdrag, att inte riktigt veta vad som väntar.

Man väljer själv hur man ska jobba och det finns ju liksom inget dåligt med att få bestämma sina arbetstider

– Det är en härlig känsla att komma till ett nytt ställe eftersom jag hela tiden träffar nya människor som jag kan utbyta erfarenheter med. Varje arbetsplats har sina egna utmaningar och det är ju det som ger dynamiken, att bidra med det jag kan men även se hur mina kollegor arbetar, säger Jessica och fortsätter:

– Som sjuksköterska måste man alltid vara beredd på att vad som helst kan hända. Ibland kan det vara mycket bråttom, det är då samarbetet med teamet är som viktigast, att vi tillsammans kan göra skillnaden som räddar liv eller gör tillvaron bättre för en patient. Det hinner inte bli tråkigt, ler hon.

Önskan om att hjälpa andra människor har blivit allt viktigare för Jessica efter allt hon sett och upplevt genom åren som sjuksköterska. För en tid sedan var hon på väg till en emotsedd middag när ett HVB-hem hörde av sig och undrade om hon kunde komma på en gång – de behövde akut hjälp.

– Visst ville jag väldigt gärna gå på min middag. Men det här lät så pass allvarligt att jag åkte dit för att hjälpa till. När jag anlände var det kaos eftersom det saknades en legitimerad som kunde hjälpa till med medicineringen. När vi fått ordning på allt var personalen så tacksam och jag kände att min prioritering varit helt rätt. Det kommer ju nya middagar med vännerna och den tacksamhet jag fick tillbaka efter min insats gav mig en kick att fortsätta arbeta som jag gör.

Jessica uppskattar möjligheten att som sjuksköterska kunna arbeta som konsult.

– Absolut, det ger ju en helt annan frihet vilket passar mig bra. Man väljer själv hur man ska jobba och det finns ju liksom inget dåligt med att få bestämma sina arbetstider, säger hon avslutningsvis.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!