Lön – operationssjuksköterska (bemanning)

Publicerad
11/4/2024
Skriven av
Bonliva

Nationellt ligger en genomsnittlig lön för en operationssjuksköterska inom bemanning på 75 600–92 400 kr i månaden (inklusive semesterersättning), eller 450–550 kr i timmen. Dessa lönenivåer gäller för dig som löntagare, siffrorna ligger högre för underleverantörer. En anställd operationssjuksköterska tjänar i genomsnitt cirka 45 400 kronor.

Här kan du läsa mer om vanliga frågor som rör en operationssjuksköterskas lön. ‍

Faktorer som påverkar lönen

För dig som konsultar som operationssjuksköterska anpassas din lön efter dina arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning. Ersättningen kan även variera utifrån uppdragets geografiska placering.

  • Uppdragsgivare
  • Arbetsbelastning
  • Arbetsuppgifter
  • Specialisering
  • Geografisk placering

Har jag rätt till sjuklön?

Jobbar du som bemanningssjuksköterska inom operation via Bonliva får du sjuklön, enligt lag.

Varför skiljer sig ersättningarna i olika delar av landet?

Som konsult kan din ersättning skilja sig åt beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos, eftersom vi har olika avtal med olika kunder på olika ställen i landet. Till skillnad från vissa branschkollegor har vi medvetet valt att inte ha en fast ersättning som gäller för hela landet, då vi anser att du ska ha en högre lön i verksamheter där våra priser är högre. Ersättningen påverkas även av de nya zonindelningarna i det nationella avtalet.  

Läs mer om de specifika zonindelningarna och hur nationella avtalet påverkar dig här: Nationell upphandling för hyrpersonal 2024: En guide för inhyrda läkare och sjuksköterskor i Sverige

Flera fördelar som bemanningskonsult

Att arbeta som konsult på Bonliva kan vara en fördel för dig som operationssjuksköterska som söker högre lön, varierande arbete och kompetensutveckling. Som konsult arbetar man på projektbasis för olika organisationer och arbetsgivare. Konsulter tjänar vanligtvis en högre lön än anställda, men det innebär också att man måste vara beredd på att arbeta mer flexibelt och kanske resa mer än vad man skulle göra som anställd.

En annan fördel är den unika möjligheten att uppleva nya platser och att jobba i skiftande team över hela Sverige och Norge, vilket bidrar till en bredare erfarenhet och öppnar upp för omfattande personlig och yrkesmässig utveckling. Konsultrollen tillåter även en större kontroll över arbetsbelastning och schemaläggning – det lägger grunden för en hälsosam balans mellan arbete och fritid för dig som värdesätter frihet och flexibilitet i sin yrkesutövning.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som konsult i Norge: Jobba i Norge – för dig som sjuksköterska och läkare

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa uppdrag via oss på Bonliva idag!

Se lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!