4 tips inför uppdrag – för dig som aldrig testat bemanning

Publicerad
27/6/2022
Skriven av
Jaana Salla

Villiam Vikström har arbetat fyra år för sjuksköterskebemanningen på Bonliva, och kommer varje dag i kontakt med både vana vårdkonsulter men också de som aldrig testat bemanning. Han delar med sig av sina tips till dig som vårdpersonal som aldrig testat bemanning.

Förbered dig redan idag

– Förbered dig redan idag med det praktiska som CV och dina tre referenser inför vår kvalitetssäkringsprocess som alla våra nya konsulter går igenom. Ställ dig även frågorna: Vart, hur och med vad vill jag jobba? Desto mer information och önskemål vi får in av dig – i god tid – desto fler valmöjligheter till uppdrag finns det. Du kan skicka in en intresseanmälan här.

Hur uppdrag fungerar

– Vi får in behov från verksamheter i hela landet och det är när rätt matchning sker som du kan bokas ut på just ditt uppdrag. Nu inför sommaren finns det ofta flera månaders framförhållning medan det under övriga året är lite kortare tid i genomsnitt. Det kan gå från första kontakt till bokning på bara någon dag och vissa gånger tar det lite längre tid – men i grund och botten styr behoven och du själv när du bokas ut.

Vi anpassar alltid uppdragen efter dig och du styr själv hur du vill jobba men verksamheten kommer alltid värdera kontinuitet och flexibilitet högt så ju mer du kan anpassa dig desto bättre. Vi jobbar alltid förebyggande och vill man säkra upp arbete kan vi alltid höra oss för när och hur behoven kommer se ut för att du ska känna dig så trygg och förberedd som möjligt. Efter många år i branschen har vi skapat starka samarbeten i samtliga regioner i Sverige och Norge.

Stöd under uppdrag

– Du har en egen kontaktperson som ger stöd under hela uppdraget – före, under och efter. Alla har olika behov och önskemål ute på uppdrag så vårat mål är att vara precis så närvarande som du behöver för att du ska känna dig trygg, och vi är alltid noggranna med uppföljning för att veta hur du mår. Du har genom alla processer alltid din kontaktperson ett sms eller telefonsamtal bort och du kan vända dig till oss kring allt mellan himmel och jord – helt utifrån hur du vill ha det.

Du får hjälp med boende och resor där vårat mål är att du ska kunna fokusera så mycket som möjligt på att utföra jobbet på ett så bra sätt som möjligt. Därför har vi en boende- och reseavdelning som enbart fokuserar på att underlätta för dig ute på uppdrag. De tar hänsyn till dina preferenser kring hur du vill resa, samt vart och hur du vill bo. Självklart måste vi också ta i beaktning till hur utbudet ser ut på respektive ort men tillsammans med dig försöker jag och mina kollegor leverera så bra förutsättningar som möjligt.

Vi har också tagit fram lokala turisthandböcker till de flesta orter som är fyllda med sevärdheter och tips på aktiviteter. Allt för att ditt uppdrag ska kännas så spännande både på jobbet och på fritiden!

Möjligheter som finns

Möjligheterna är otroligt stora och uppdrag finns över hela landet inom kommun, primärvård och på sjukhusen men även inom psykiatrin, den privata sektorn och smalare nischer. Vi arbetar dessutom mot Norge som är attraktivt för många sjuksköterskor, läkare och undersköterskor som vill ut på äventyr.

Du sätter premisserna, du sätter gränserna och vi gör allt i vår makt för att uppfylla det – bemanning behövs och är en förutsättning för jämlik vård över hela landat.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!