Tips och råd inför din deklaration

Publicerad
9/3/2023
Skriven av
Jaana Salla

Som arbetsgivare och samarbetspartner strävar vi alltid efter att erbjuda våra konsulter bästa möjliga service. Som ett led i detta kan vi nu erbjuda deklarationsvägledning till dig som varit anställd av Bonliva under 2022. Deklarationsvägledningen är framtagen av vår samarbetspartner Wint.

Deklarationsvägledningen är indelad i fem avsnitt och ger värdefulla tips och råd inför din deklaration. Broschyren avser inkomståret 2022 och förutsätter att du är socialförsäkrad samt bosatt i Sverige.

Guiden ger dig bland annat svar på hur:

Avdrag och förmåner ska fyllas i deklarationen

Om du har haft utgifter för logi och ökade utgifter för måltider samt småutgifter när du arbetat tillfälligt på annan ort så har du rätt till avdrag för ökade levnadskostnader.

Olika skattepliktiga förmåner ska värderas

Inga skattefria förmåner kan ges till Bonliva AB:s anställda eftersom resorna inte anses vara tjänsteresa. De blir istället en skattepliktig förmån. Bonliva redovisar den skattepliktiga förmånen i arbetsgivardeklarationen på individnivå till Skatteverket.

Du vet var du har ditt tjänsteställe och vad det innebär

Få svar på om du har möjlighet att få skattefria förmåner beroende på vart ditt tjänsteställe är. Huvudregeln är att tjänstestället är den plats där du utför huvuddelen av ditt arbete.

Hur tar jag del av deklarationsguiden för vårdkonsulter?

Ta del av deklarationsguiden genom att kontakta din kontaktperson på Bonliva. Guiden erbjuds alla som varit korttidsanställda av Bonliva AB under 2022.

Webinar: Är du vårdkonsult och tjänar mer än 55 000 kr/mån?

Att vara anställd hos Bonliva kommer med många fördelar och förmåner. Men du som når upp till en månadslön på 55 000 kr skulle faktiskt kunna tjäna en hel del på att starta eget AB istället. I detta webinar berättar vår samarbetspartner Wint om fördelarna med att starta eget AB.

Hur tar jag del av webinariet?

Registrera dina kontaktuppgifter via denna sida, så får du det inspelade webinariet skickat till din mail.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!