ISO 14001-certifiering: Ett viktigt steg i Bonlivas miljöarbete

Publicerad
9/4/2024
Skriven av
Bonliva

Bonliva arbetar aktivt för att minska företagets miljöpåverkan, och störst miljöpåverkan sker genom inköp, avfall och transporter. Ett av miljömålen är att samtliga interna och externa resor under 400 km ska ske med buss, tåg eller klimatkompenserat alternativ år 2025. Som ett viktigt led i miljöarbetet certifieras samtliga verksamheter inom Bonliva-gruppen enligt ISO 14001.

– Som växande bolag med flera verksamheter försöker vi dagligen arbeta med förbättringar, förändringar och konkreta satsningar som ska bidra till en bättre miljö. På våra kontor i Sverige och Norge, samt på dotterbolaget Bonliva Care, ser vi till att kollegor ska kunna fatta hållbara miljöval i sitt dagliga arbete. Detta genom små handlingar som exempelvis källsortering och att vi ser över vår pappersanvändning, till vilka företag vi väljer att samarbeta med, säger Nicole Kuba, CFO Bonliva AS och skyddsombud inom Bonliva-gruppen.

Nicole fortsätter:

– Vi har sedan ett större miljömål där vi till 2025 ska ha ställt om så att alla resor under 400 kilometer ska ske med buss, tåg eller andra miljövänliga resealternativ. För varje resa som vi inte haft möjlighet att erbjuda detta, kommer vi att klimatkompensera för de utsläppen de bidragit till. Eftersom vår uppgift är att se till att kompetent vård- och omsorgspersonal kommer fram till verksamheter runt om i Sverige och Norge, är det bland annat i det här området vi ser en enorm möjlighet att faktiskt kunna påverka vårt klimatavtryck.

Alla våra verksamheter är miljöcertifierade och det är något vi är väldigt stolta över. Att uppfylla miljökraven, men framförallt att försöka göra ännu mer, känns självklart för oss.

För att stärka miljöarbetet har samtliga verksamheter inom Bonliva-gruppen ISO-certifierats enligt den internationella standarden ISO 14001. Standarden ger organisationer stöd i miljöarbetet genom tydliga åtgärder och krav.

– Vi är ISO-certifierade enligt standarden ISO 14001 för miljö, det är en internationell granskning som visar att vi aktivt arbetar och uppnår de miljökrav som ställs. Det är en relativt ny certifiering för oss men vi har länge arbetat med ett hållbarhetstänk. Alla våra verksamheter är miljöcertifierade och det är något vi är väldigt stolta över. Att uppfylla miljökraven, men framförallt att försöka göra ännu mer, känns självklart för oss, avslutar Nicole.

VISSTE DU ATT
  • Flygresa mellan Umeå och Malmö släpper ut 416 kg koldioxid, med den energin skulle Eiffeltornet hållas tänt i 6 dagar.
  • Tågresa mellan Umeå och Malmö släpper ut 2 kg koldioxid, med den energin skulle Eiffeltornet hållas tänt i 0 dagar.

Källa: ecotree.green/sv/calculate-flight-co2.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!