Månadens konsult i mars: "...ingen dag är den andra lik"

Publicerad
11/3/2024
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad lyfter Bonliva en vårdkonsult som har gjort extraordinära insatser inom vård och omsorg. Denna månad har vi glädjen att presentera sjuksköterskan Martina Alving som mottagare av utmärkelsen Månadens konsult.

Martina har arbetat som sjuksköterska i över två år, men drivkraften att bidra och göra en skillnad i människors liv har alltid varit en del av hennes personlighet, Martina berättar.

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med människor, och sjuksköterskeyrket ger en fast grund samtidigt som det finns otroligt många vägar att gå.

Sen jag började som konsult har jag växt otroligt mycket på det personliga planet, och jag har aldrig fått så mycket uppskattning och tacksamhet för mitt arbete.

Tacksamhet och olikhet – kärnan i yrket

– Det bästa är att få uppleva tacksamheten hos de människor jag hjälper; patienten, anhöriga och kollegor. Jag uppskattar också att ingen dag är den andra lik, säger hon.

Nyfiken av möjligheterna inom konsultbranschen testade Martina först konsultuppdrag i Norge som undersköterska.  

– Jag har velat testa på konsultbranschen länge, redan innan jag var färdig sjuksköterska. Så sommaren 2022, innan jag tog examen, testade jag att arbeta som undersköterska i Norge. Jag kände däremot att jag ville ha lite mer yrkeserfarenhet innan jag gav mig ut som sjuksköterskekonsult. Två år efter examen fick jag mitt första uppdrag – och där jag är nu, berätta hon.

Sedan Martina tog steget in i konsultvärlden har hon upplevt en personlig utveckling och en högre uppskattning för sitt arbete.

– Sen jag började som konsult har jag växt otroligt mycket på det personliga planet, och jag har aldrig fått så mycket uppskattning och tacksamhet för mitt arbete. Konsultrollen har också breddat mina erfarenheter, samtidigt som kan jag dela med mig av mina egna kunskaper och erfarenheter vilket känns meningsfullt för mig, säger Martina avslutningsvis.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!