3 tips till dig som ny vårdkonsult på Bonliva

Publicerad
27/3/2023
Skriven av
Jaana Salla

När Cristina inte arbetar som skolpsykolog på en resursskola tar hon konsultuppdrag via Bonliva. Som konsult arbetar hon med neuropsykiatriska utredningar på en mottagning i Norrköping, och möter där vårdnadshavare tillsammans med sina barn. Cristina berättar vilka fördelar som finns med att arbeta som vårdkonsult och delar med sig av tre värdefulla tips till dig som ny konsult.

Flexibilitet

Som konsult kan jag anpassa och vara mer flexibel med mina dagar vilket är en fördel för de familjer jag möter. Jag kan planera så det passar både deras livspussel och mitt eget eftersom jag själv också har barn.

Variation

Jag får mer variation i vardagen och kan göra flera saker när jag arbetar som konsult. När jag arbetar som skolpsykolog och med neuropsykiatriska utredningar förenas verkligen de bästa av två världar. Som skolpsykolog kan jag använda de anpassningar och rekommendationer som vi pratar om att man ska göra i våra neuropsykiatriska utredningar.

3 tips till dig som ny konsult

1. Din kontaktperson

Ha en god relation till din kontaktperson för de är där för dig. Din kontaktperson finns där för att stötta, peppa och utmana dig lite grann. Var även tydlig med vad du önskar för uppdrag, för det är då du kan få den bästa hjälpen att hitta just vad du söker.

2. Supportteamen

Ta hjälp av supportteamen som finns på Bonliva, för precis som din kontaktperson så finns supportteamen där för dig. Får du frågor eller funderingar som rör ditt uppdrag, exempelvis om din lön eller ditt boende så är det de som hjälper dig med detta.

3. Konsulthandboken

Inför ditt första uppdrag får du tillgång till en digital konsulthandbok, där hittar du svaren på många av de frågor som kan dyka upp när du väl är på uppdragsplats. Konsulthandboken vägleder dig bland annat i löne- och frånvarofrågor, din trygghet och säkerhet på arbetsplats och hur du kan komma igång med Bonliva-appen.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!