Vanliga frågor om att arbeta som

Stafettläkare & hyrläkare

Om du är intresserad av att arbeta som stafettläkare/hyrläkare på konsultbasis så är Bonliva bemanningsföretaget för dig. Vi är specialister på nischad läkarbemanning och vårdbemanning i stort.

Tillsammans är vi övertygade om att vi ska utvecklas, ge kraft och bidra till bättre liv.

man som paddlar kayak

Vad är en stafettläkare eller hyrläkare?

En stafettläkare / hyrläkare arbetar på uppdragsbasis på sjukhus, vårdcentraler eller andra medicinska enheter. Kallas även bemanningsläkare, resursläkare eller konsultläkare.

Konsulta som hyrläkare via Bonliva – hur fungerar det?

För att jobba som stafettläkare via Bonliva behöver du inte säga upp dig eller flytta någonstans för gott. Vi har uppdrag för dig som vill jobba som konsultläkare på heltid samt för dig som endast vill jobba extra vid sidan av din fasta tjänst, vare sig det gäller enstaka pass, på deltid eller för att stärka upp där behovet är som störst. Som stafettläkare/hyrläkare via Bonliva jobbar du när, var och hur mycket du vill.

Vi är Sveriges ledande vårdbemanningsföretag och har avtal med regioner, kommuner och privata verksamheter i hela Sverige samt Norge. Vårt mål är att skräddarsy vårduppdrag som är anpassade utefter dina drivkrafter och önskemål så att de passar just ditt livspussel.

Varför Bonliva?

En fast kontaktperson som jobbar för dig

Skräddarsydda uppdrag och flexibla scheman

Förmånlig ersättning

Vi erbjuder uppdrag för dig som är:
Primärvård, sjukhus, kommun, mottagningar, slutenvård, öppenvård, kriminalvård, privata kliniker
Berglandskap

Vad innebär det att jobba som hyrläkare?

Att jobba som inhyrd läkare passar dig som söker variation i arbetslivet och vill kombinera en fast anställning med konsultuppdrag. På Bonliva får du skräddarsydda läkaruppdrag och ett team som tar hand om det praktiska runt ditt uppdrag. Hos oss får du bland annat marknadsmässig ersättning, kollektivavtalsliknande lösningar, försäkring med mera. Läs gärna den här artikeln för att få mer information om hur Mino upplever att jobba som hyrläkare.
Visste du att? Bonliva är ISO:9001-certifierade avseende kvalitetsledning.

Jobba som stafettläkare med Bonliva

Som stafettläkare/ konsultläkare på Bonliva får du alltid en fast kontaktperson och ett dedikerat team inom din nisch, som tar hand om dig hela vägen under ditt skräddarsydda läkaruppdrag och som arbetar för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

Vi ser över balansen mellan arbetsliv och privatliv samt sköter det praktiska kring ditt uppdrag, vi ser över boende och resor, avtal, utbetalningar, försäkringar och introduktioner. Oavsett om du bara behöver ett lyssnande öra eller om något oväntat skulle hända så finns vi alltid här för dig när du väljer att arbeta som stafettläkare via Bonliva.
Hos oss får du:

Marknadsmässig ersättning som speglar din kompetens och uppdragets karaktär

Valfrihet i löneupplägg samt du kan välja att arbeta som löntagare eller underleverantör

Vi betalar ut din lön veckovis. Läs mer om en hyrläkares lön i den här artikeln.

Kollektivavtalsliknande lösningar samt försäkring under uppdrag

Unika förmåner och rabatter

Fortbildning och kompetensutveckling för konsulter som arbetar med kontinuitet

Vad krävs för att bli hyrläkare / konsultläkare?

Minimikravet för att bli hyrläkare / konsultläkare är i regel 2 års erfarenhet men varierar beroende på uppdrag. Vi jobbar engagerat och fokuserat för att samla de mest pålitliga kollegorna i branschen samt har höga krav och förväntningar på vilka konsulter som arbetar tillsammans med oss. För oss är det viktigt att våra konsulter har ett:

  • Gott bemötande
  • Positiv grundinställning
  • God samarbetsförmåga
  • Trivs i en arbetsledande roll

Om du är intresserad av möjligheterna att arbeta som stafettläkare ber vi dig fylla i intresseanmälan nedan så kontaktar någon av våra bemanningsansvariga dig inom kort.

Inom vilka områden kan jag jobba som hyrläkare?

Vi har dedikerade bemanningsteam inom alla våra nischade områden inom läkarbemanning. Våra nischade team är experter på just ditt specialistområde och hög förståelse för dina unika behov.

På Bonliva finns det möjligheter att jobba med läkarbemanning inom följande områden:

Hyrläkare – Primärvård och allmänmedicin

För legitimerade läkare, allmänläkare/distriktsläkare, företagshälsovård, akutläkare med bred bakjourskompetens, skolläkare

Hyrläkare – Psykiatri, BUP och rättspsykiatri

För Psykiater, Barn- och ungdomspsykiater, rättspsykiater samt äldrepsykiater

Hyrläkare – Medicin

För specialistläkare inom Internmedicin, Kardiologi, Neurologi, Lungmedicin, Medicinsk Rehab, Reumatologi, Gastroenterologi, Hematologi, Endokrinologi, Infektion, Onkologi, Patologi, Geriatrik, Allergologi, Ortopedi och Dermatologi

Hyrläkare – Radiologi

För radiologer inom subspecialiteterna allmänradiologi, MR, neuroradiologi, CT, UL och interventioner samt bröstradiologer inom mammografi

Hyrläkare – Kirurgi

För kirurger inom subspecialiteterna kärlkirurgi, övre gastrokirurgi, plastikkirurgi, kataraktkirurgi, akutkirurgi, samt för urologer inom operation och mottagning

Hyrläkare – Anestesi

För anestesiologer / narkosläkare

Hyrläkare – OB-GYN & Barn

För specialister inom barnmedicin, gynekologi och obstretik

Hyrläkare – Oftalmologi

För ögonläkare inom kataraktkirurgi, medicinsk retina, glaukom, barnoftalmologi, neurooftalmologi, okuloplastik samt allmän mottagning

Fjord Norge man

Är du redo att ta steget?

Att ta steget att arbeta som vårdkonsult kan kännas som en stor förändring, men med Bonliva kan du känna dig lugn.

Vi finns här för att stödja dig genom varje fas: från att navigera i de praktiska detaljerna till att matcha dig med det perfekta uppdraget och stötta dig under din tid som konsult. Vårt mål är att göra din resa framgångsrik!

Är du redo att ta steget och börja din resa som konsult? Fyll i intresseanmälan och låt oss börja din resa tillsammans.

kvinna med ryggsäck

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!