Hyrläkare - Lön: Så mycket tjänar du

Publicerad
20/1/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en hyrläkare 2024?

Statistik visar att en stafettläkares / hyrläkares lön kan ligga på allt mellan ca 90 000–170 000 kronor i månaden, men lönen kan såklart variera beroende på var du jobbar, vilken erfarenhet du har, hur mycket du jobbar och så vidare. Dessutom kan lönen variera mycket beroende på vilken specialitet du har. En bemanningläkare lön är exempelvis mycket högre för en erfaren specialist jämfört med någon som är nyexaminerad, precis som i de flesta yrken. Om det är stor brist på läkare inom ett särskilt specialistområde kan även detta höja lönen ytterligare.

I den här artikeln kan du läsa mer om vanliga frågor som handlar om en hyrläkares lön, men om du har fler frågor eller vill ha mer specifik information får du gärna kontakta oss, så kan vi ge dig en korrekt lönebild utifrån dina individuella förutsättningar.

Vad avgör en stafettläkare lön?

Din lön som stafettläkare baseras på dina arbetslivserfarenheter, utbildning och kompetens. Dessutom kan din ersättning skilja sig från uppdrag till uppdrag. En stafettläkare lön styrs av följande faktorer:

  • Din arbetsplats
  • Din arbetsort
  • Dina arbetsuppgifter
  • Dina arbetstimmar

Vill du veta mer om livet som hyrläkare? Här kan du läsa mer om hur det är att jobba som hyrläkare via oss på Bonliva. Tveka inte på att kontakta oss om du vill veta mer om hur dina möjligheter ser ut.

Varför påverkas en konsultläkare-lön av ens geografiska placering?

Om du väljer att arbeta som konsultläkare via oss kan din lön variera beroende på vilken vårdgivare du arbetar för. Det här beror helt enkelt på att våra avtal med våra kunder runtom i landet varierar från kund till kund. Vi har medvetet valt att inte ha en fast lön för hyrläkare över hela landet, då vi helt enkelt tycker att du borde ha högre lön i verksamheter där våra priser är högre.

Får man sjuklön som bemanningsläkare?

När du arbetar som bemanningsläkare hos Bonliva har du rätt till sjuklön enligt lag. För att ha rätt till sjuklön måste du dock sjukanmäla dig samma dag som du blir sjuk till den som är HR- och bemanningsansvarig. Inför ditt uppdrag får du en handbok där du kan läsa mer ingående om alla rutiner.

Allmän information om en bemanningläkares lön

Hos oss på Bonliva kan du alltid räkna med att din lön är marknadsmässig och konkurrenskraftig. Som konsult hos oss väljer du alltid om du vill ha lön eller fakturera via eget företag. Kontakta oss här.

Se lediga uppdrag som hyrläkare

Hitta lediga jobb som hyrläkare / stafettläkare på Bonliva här!

Hitta lediga uppdrag

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!