Hyrläkare Lön

Publicerad
20/1/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en hyrläkare 2024?

Statistik visar att en stafettläkares / hyrläkares lön kan ligga på allt mellan ca 90 000–170 000 kronor i månaden. Faktorer som uppdragsplacering, tidigare erfarenhet, specialisering, hur mycket du jobbar osv. påverkar hur mycket du tjänar som hyrläkare. Det är också en anledning till varför intervallet är så stort – en bemanningsläkares lön är exempelvis mycket högre för en erfaren specialist än för någon som är nyexaminerad, precis som i de flesta yrken.

Avgörande lönefaktorer

Din lön som stafettläkare baseras på dina arbetslivserfarenheter, utbildning och kompetens. Dessutom kan din ersättning skilja sig från uppdrag till uppdrag.

  • Din arbetsplats
  • Din arbetsort
  • Dina arbetsuppgifter
  • Dina arbetstimmar

Om du väljer att arbeta som konsultläkare via oss kan din lön variera beroende på vilken vårdgivare du arbetar för. Det här beror helt enkelt på att våra avtal med våra kunder runtom i landet varierar från kund till kund. Vi har medvetet valt att inte ha en fast lön för hyrläkare över hela landet, som många av våra branschkollegor har, då vi helt enkelt tycker att du borde tjäna mer hos uppdragsgivare där våra priser är högre.

Om det är stor brist på läkare inom ett särskilt specialistområde kan även detta göra att konsultläkare får högre lön.

Rätt till sjuklön enligt lag

När du arbetar som bemanningsläkare hos Bonliva har du rätt till sjuklön enligt lag. För att ha rätt till sjuklön måste du dock sjukanmäla dig samma dag som du blir sjuk till den som är HR- och bemanningsansvarig. Inför ditt uppdrag får du en handbok där du kan läsa mer ingående om alla rutiner.

För dig som konsult/stafettläkare

Hos oss på Bonliva kan du alltid räkna med att din lön är marknadsmässig och konkurrenskraftig. Som konsult- eller stafettläkare väljer du alltid om du vill ha lön eller fakturera via eget företag.

Vill du veta mer om livet som hyrläkare, eller om du har fler frågor eller vill ha mer specifik information är du välkommen att kontakta oss, så kan vi ge dig en korrekt lönebild utifrån dina individuella förutsättningar.

Se lediga uppdrag som hyrläkare

Hitta lediga jobb som hyrläkare / stafettläkare på Bonliva här!

Hitta lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!