Årets konsult 2023: Ali Mashalla Åhre – ”Jag bör leverera lite mer för att visa att jag har förmågan att bidra”

Publicerad
12/2/2024
Skriven av
Jaana Salla

Sedan 2017 har verksamheter i hela Sverige nominerat vård- och omsorgskonsulter som samarbetar med Bonliva, till utmärkelsen Årets konsult. Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma alla de hjältar som bidrar till visionen om en mer jämlik vård och omsorg. Vinnaren av 2023 års utmärkelse är radiologen Ali Mashalla Åhre: “Det är viktigt att inte bara hålla kunskapen för oss själva utan att sprida den och hjälpa yngre kollegor att utvecklas.”

Efter många otroligt starka nomineringar till Årets konsult blev det Ali Mashalla Åhre som utsågs till 2023 års vinnare. Ali betraktas som en självklar del i teamet på radiologiavdelningen på Skaraborgs sjukhus och han har gjort ett avtryck på såväl personalen som verksamheten.

– Jag är en positiv person som alltid ställer upp och det är kanske därför jag blev nominerad till årets konsult, säger Ali och fortsätter berätta om sin väg till konsultarbetet.

– Efter några år som specialist och bakjour ville jag bevisa att min kompetens inte bara var anpassad för den kliniken eller sjukhuset där jag arbetade, utan att jag även kunde bidra på andra platser. Därför bestämde jag mig för att börja arbeta som konsult och kom till Skövde. Där trivdes jag så bra att jag återvände flera gånger.

Ali belyser det dynamiska och mångsidiga arbetsområdet inom röntgen, där han som allmänradiolog på sjukhuset i Skövde får möjlighet att djupdyka i flera medicinska specialiteter.

– Det jag uppskattar med att arbeta inom röntgen är den bredd som yrket erbjuder, speciellt när man arbetar som allmänradiolog på ett sjukhus som här i Skövde eller på andra länssjukhus. Man får möjlighet att lära sig lite om allt och fungerar lite som spindeln i nätet på sjukhuset, involverad i arbete med många olika specialiteter. Det har en akademisk aspekt där man behöver tänka efter, diskutera med kollegor och formulera sina tankar i ord på ett sätt som blir korrekt uppfattat. Det innebär att man måste vara noggrann med hur man uttrycker sig, för att säkerställa rätt tolkning, förklarar han.

Som ansvarig för ST-läkarna hanterar han nu utbildningsfrågor och handledning av yngre kollegor, ett område han finner lika viktigt som kliniskt arbete. Hans arbete har lett till förändringar och förbättringar inom utbildningsområdet, vilket har blivit uppskattat av både kollegor och studenter.

– Jag brukar säga till ST-läkarna att även jag lär mig något varje gång jag får en fråga eller konsultation, så det är något jag uppmuntrar. Sen tror jag att det är viktigt att kunskap och åsikter delas så vi lär oss av varandra. Som konsult anstränger jag mig extra mycket och ställer upp när det behövs, och det tror jag att kollegorna här på kliniken uppskattar, säger Ali avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!