Barnmorska (bemanning) - allt om din lön

Publicerad
16/5/2024
Skriven av
Bonliva

Högre lön för barnmorskor inom bemanning

I genomsnitt har en barnmorska inom bemanning en lön på mellan 75 600–92 400 kronor i månaden i Sverige. För underleverantörer är siffrorna lägre för den som jobbar inom region där en barnmorska har en genomsnittlig lön på cirka 42 000 kronor i månaden.

På Bonliva erbjuder vi marknadsmässiga löner som är konkurrenskraftiga, och du väljer själv ifall du vill få betalt i lön eller fakturera på eget bolag – en av många fördelar med att jobba som barnmorska på bemanningsföretag.

6 faktorer som styr din lön

Det finns framför allt sex faktorer som bestämmer vad du som barnmorska inom bemanning får för lön.

  1. Arbetsplats
  2. Arbetsuppgifter
  3. Arbetsbelastning
  4. Kompetens och utbildning
  5. Det geografiska läget
  6. Efterfrågan på arbetskraft

1. Arbetsplats

Den arbetsplats som du jobbar på spelar stor roll för vilken lön du erbjuds. I regel brukar privata vårdaktörer kunna erbjuda en högre lön än kommunala, men även mellan olika privata arbetsgivare kan lönerna skilja sig åt. På Bonliva har vi samarbeten med olika typer av vårdgivare.

2. Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter och din roll på arbetsplatsen har stor betydelse för din lön, som barnmorska, även inom bemanning. En roll med mer ansvar ger i regel högre lön. Om du är driftig och tar ansvar i ditt arbete och i uppgifter som ligger utanför ditt vanliga arbete har du särskilt goda chanser till en högre lön.

3. Arbetsbelastning

När du jobbar inom bemanning kan du många gånger styra ditt arbetsschema. Det innebär att du kan jobba så mycket eller lite du vill, och detta speglas så klart i lönekuvertet. Om du har ett större behov för mer ledig tid, att investera i dina intressen, projekt eller kanske med nära och kära, blir din slutliga månadslön inte lika hög som om du skulle jobba motsvarande en heltidstjänst.

4. Kompetens och utbildning

Som specialistutbildad barnmorska med lång erfarenhet och hög kompetens kan du räkna med en högre lön än om du är allmänsjuksköterska och relativt ny på arbetsmarknaden. Med tid och arbete kommer du att samla på dig kompetens och erfarenhet som kan höja din lön.

5. Det geografiska läget

På Bonliva har vi olika avtal med olika vårdgivare i landet – en del betalar helt enkelt mer än andra. Därför anser vi att de verksamheter som har högre priser också ska ge dig en högre lön. Om de betalar mer får du också mer betalt. Många av våra branschkollegor väljer istället att ha en fast ersättning för hela landet, vilket innebär att du får samma lön oavsett vad de tjänar på uthyrningen av ditt arbete.

6. Efterfrågan på arbetskraft

Många gånger är det just efterfrågan som styr utbudet av aktuella uppdrag. När bristen på barnmorskor har varit större kan lönerna trissas upp för bemanningsuppdrag.  

Sjuklön – en självklarhet

På Bonliva har all vår bemanningspersonal lagstadgad rätt till sjuklön. Vid sjukdom behöver du, för att ha rätt till din sjuklön, vända dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk. I den handbok som du får vid uppdragets början hittar du fullständiga instruktioner.

Hitta lediga uppdrag som barnmorska

Hitta ditt nästa lediga uppdrag som barnmorska hos Bonliva i dag.

Se lediga uppdrag  

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!