Karriärmöjligheter som vårdkonsult: Insikter från en erfaren bemanningssjuksköterska

Publicerad
11/7/2023
Skriven av
Jaana Salla
Att arbeta som konsult inom vård- och omsorg kan vara en flexibel karriärväg. För att ge dig inblick i detta har vi intervjuat Julie Jørgensen, en erfaren sjuksköterska som delar med sig av sina erfarenheter och råd. Läs om varför hon valt att arbeta som vårdkonsult och vad hon älskar med sitt arbete, samt dra nytta av hennes värdefulla insikter för kollegor som överväger att arbeta som vårdkonsult.


Hur länge har du arbetat som sjuksköterska, och berätta vad du älskar med ditt jobb?

 – Jag har varit sjuksköterska i 3 år och har sedan förra sommaren arbetat som konsult. Det finaste med att vara sjuksköterska är att få kunna bidra till att bevara människans inneboende värdighet och på så sätt göra en skillnad.


Varför har du valt att arbeta som konsult? – Först och främst för att utmana mig själv och sträva efter att bli en bättre sjuksköterska. Jag såg också att det var en bra möjlighet att prova olika arbetsplatser, träffa nya människor och resa runt i Norge. En annan väldigt viktig faktor är friheten jag har, eftersom jag kan arbeta när och var jag vill.


4 tips till dig som funderar på att arbeta som konsult

1. Sätt dig in i vad det innebär att arbeta som bemanningssjuksköterska. Utforska vilka byråer som finns och vad de erbjuder, och välj det som passar dig bäst.

2. Ställ krav! Som sjuksköterska har du en viktig och eftertraktad kompetens, vilket innebär att du förtjänar bra villkor.

3. Gör ditt bästa, var öppen och ärlig, och tro på dig själv!

4. Om du tycker att det verkar spännande att arbeta som bemanningssjuksköterska men är osäker på om du vågar - tveka inte. Ta chansen!


Läs mer: "Vanligaste frågorna från vårdkonsulterna – Emma Fredriksson, HR- och bemanningsansvarig, ger svaren"

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!