Möt Felicia och Linnéa — en sjuksköterskeduo på äventyr tillsammans

Publicerad
19/3/2024
Skriven av
Emma Söder

Sedan första mötet i sjuksköterskeutbildningen 2017 har vänskapen mellan Felicia och Linnéa varit en grundsten i deras liv. Efter att ha tagit examen år 2020, har de arbetat sida vid sida på en akutvårdsavdelning, där de dagligen mött utmaningar och firat framgångar tillsammans. Men det var beslutet att ta ett första gemensamt bemanningsuppdrag som öppnade upp nya äventyr och möjligheter för dem båda.

– Vi är goda vänner och kände att vi ville testa ta ett första uppdrag tillsammans. Dels för att det var ett spännande äventyr att göra ihop som vänner och för att testa på bemanning. Vi kände att det både var en fin trygghet och samtidigt väldigt roligt att ha varandra på en ny arbetsplats och i en ny stad, berättar Linnéa och Felicia fortsätter.

– Vi hoppades på att kunna jobba fler pass tillsammans, och även om det inte gick att ordna, blev resultatet ändå väldigt positivt!

Att arbeta med en vän är inte bara roligt, det ger en känsla av trygghet och gemenskap. Det är ovärderligt att dela både utmaningar och framgångar med någon som står en nära.

På deras första uppdrag tillsammans jobbade de med uppgifter de var välbekanta med men de möttes även av helt nya utmaningar. Dagarna inleddes med genomgång av patientfall, följt av ronder och skiftande ansvar – från grundläggande vård till att förbereda patienter för transport mellan sjukhus.

– Att navigera ett högt arbetstempo med minimal inskolning var utmanande, men vi kunde alltid fråga varandra och våra kollegor. Sen att vi känner varandra väldigt väl var nog en god förutsättning för ett gott samarbete och upplevelse. Vi är båda ganska lika som personer och har en positiv och lättsam syn på det mesta, säger de båda om erfarenheten.

Egentid och tid för återhämtning

– Vi gjorde många roliga saker ihop på vår fritid men värnade också om egentid och tid för återhämtning, det är väldigt viktigt speciellt när man arbetar mycket ihop. Så ett råd från oss båda är att ha separata lägenheter när du väljer att ta ett uppdrag tillsammans med en vän.

Med denna erfarenhet i ryggen, är Felicia och Linnéa öppna för nya uppdrag i framtiden tillsammans. Deras historia är också ett bevis på att modet att utforska nya vägar tillsammans inte bara kan fördjupa vänskapsband, utan också berika den professionella resan.

– Att arbeta med en vän är inte bara roligt, det ger en känsla av trygghet och gemenskap. Det är ovärderligt att dela både utmaningar och framgångar med någon som står en nära. Vi hoppas vår berättelse kan inspirera andra att våga ta steget och utmana sig själva – våga testa något helt nytt, uppmanar Linnéa och Felicia avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!