Hyrsjuksköterska Lön

Publicerad
1/3/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en hyrsjuksköterska 2024?

En hyrsjuksköterska tjänar i genomsnitt 52 960 kronor i månaden. Eftersom bemanningstjänster ofta är tillfälliga anställningar kan lönen variera beroende på projektets längd och uppdragets komplexitet.

Lönefaktorer som bemanningssköterska

Som bemanningssköterska anpassas din lön efter normala faktorer som dina tidigare arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning; men som konsult på Bonliva kan den också variera beroende på uppdragets geografiska placering. Vi har olika avtal med olika vårdgivare, vilket innebär att vissa betalar mer för ditt arbete. Många av våra branschkollegor erbjuder en fast lön för hela landet, men vi tycker att din ersättning ska spegla hur mycket uppdragsgivaren betalar för dig som stafettsjuksköterska – därför är lönen olika i olika delar av landet.

En lön som specialistsjuksköterska inom bemanning ser vanligtvis högre ut än för den som är allmänsjuksköterska.

Sammanfattningsvis är de vanligaste faktorerna som styr din lön som hyrsjuksköterska följande:

• Vilken arbetsplats du arbetar på

• Din arbetsbelastning

• Dina arbetsuppgifter

• Din geografiska placering

Lagstadgad rätt till sjuklön

Jobbar du som bemanningssjuksköterska via Bonliva får du sjuklön enligt lag. När du är sjuk måste du dock sjukanmäla dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk för att ha rätt till sjuklön. Fullständiga rutiner hittar du i handboken som du får inför uppdragets början.

Konsult hos Bonliva

Lönen för hyrsjuksköterskor är marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du arbetar som konsult via Bonliva väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Är du nyfiken på livet som hyrsjuksköterska? Kontakta oss gärna om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Hitta lediga uppdrag som hyrsjuksköterska

Hitta ditt nästa uppdrag via oss på Bonliva idag!

Se lediga uppdrag

Gör en intresseanmälan idag, så hör vi av oss!

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!