Månadens konsult i april: "Det är en frihet att kunna påverka min arbetssituation"

Publicerad
12/4/2024
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad uppmärksammar Bonliva en vårdkonsult som utmärkt sig genom sitt engagemang och sin professionalism inom vård och omsorg. För april är det med stor glädje vi utser intensivvårdssjuksköterskan Ann-Sofie Köhler till Månadens konsult.

– När jag låg på sjukhuset som 7-åring, inspirerades jag av nattsysterns arbete. Det var då jag visste att jag ville bli sjuksköterska," berättar Ann-Sofie om början på sin yrkesbana sedan 1986.

"Det är de ständiga utmaningarna som håller mig motiverad"

Variation som motivation

För Ann-Sofie är det de ständiga mötena med människor: patienter, anhöriga och kollegor, som lockar med yrket. Och att jobbet aldrig är enformigt.

– Ingen dag är den andra lik, och jag älskar tempoväxlingarna som kommer med jobbet på intensivvårdsavdelningen. Det är de ständiga utmaningarna som håller mig motiverad, säger hon.

En drivkraft att utforska konsultvärlden var önskan om större kontroll över sitt arbetsliv.

– Jag ville ha möjlighet att påverka mitt schema, att komprimera arbetspass för mer sammanhängande lediga dagar, delar hon. Denna flexibilitet har varit avgörande för henne, men det har också gett ro i vardagen.

– Det är en frihet att kunna påverka min arbetssituation, och ger mig en känsla av lugn, avslutar hon.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!