Månadens konsult i februari: "Det känns alltid lika fint att få dela hoppet med människor som har det svårt"

Publicerad
14/2/2023
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad delar Bonliva ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård och omsorg. I februari har utmärkelsen tilldelats barnmorskan, psykiatrisjuksköterskan och den digitala detox-pionjären Karina DiLucia.

Karina har samarbetat med Bonliva sedan 2015 och är högt uppskattad av verksamheterna och patienterna. Vid sidan av arbetet håller hon i sin självgrundade Digitala Detox Camp på Villa Insikt, som ligger en bit utanför Burträsk. Där erbjuds gäster en paus från den digitala vardagen.

För Karina är det mötena med patienterna som ger kraft och upplever att hon får mer tid till dem när hon arbetar som konsult.

– Det jag uppskattar allra mest i mitt arbete är mötet med patienterna. Varje möte är unikt och jag känner att jag har så mycket att ge utifrån min långa och breda erfarenhet. Jag får ofta feedback av patienter som på olika sätt uttrycker sin tacksamhet i våra möten, det känns alltid lika fint att få dela hoppet med människor som har det svårt. Som konsult har jag också mer tid för patienterna då jag inte behöver vara med på så många verksamhetsmöten. Sen är det även en bonus att jag har den här friheten att kunna påverka hur, när och var jag vill arbeta, säger Karina.

Att Karina utsågs till Månadens konsult fanns det ingen tvekan om, efter åtta år av starkt samarbete är hon mer än välförtjänt av denna titel.

– När jag fick utmärkelsen blev jag överväldigad, rörd och så klart otroligt glad över utmärkelsen, jag känner mig tacksam och hedrad. Jag tycker att Bonliva är ett seriöst och ansvarsfullt företag som har ett helhet- och hållbarhetsperspektiv. Jag är så glad att få vara er samarbetspartner och har aldrig funderat på att byta bolag. Jag är supernöjd med min kontaktperson Lara som alltid tar sig tid att lyssna och försöker möta mina behov. Hon har humor och har alltid tid för lite småsnack och skratt när jag ringer henne, avslutar Karina.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!