Månadens konsult i maj: “Jag vet hur det drabbar kollegorna och hela verksamheten när personal saknas. Alla blir påverkade, inte minst patienterna.”

Publicerad
15/5/2023
Skriven av
Jaana Salla

Bonliva delar varje månad ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård och omsorg. I maj har utmärkelsen tilldelats sjuksköterskan Hanna Månsson. “Hon har det mest fantastiska patientbemötandet jag någonsin fått bevittna”, Nicole Linder, kontaktperson och operativ chef för SSK Anopiva & barn på Bonliva.

Vårdyrket har alltid varit spännande för sjuksköterskan Hanna, som idag arbetat i 5 år. Med erfarenheter från medicin, geriatrik och kirurgi upplever hon idag att hon hunnit hitta vilka områden som passar henne. Under vårt samtal berättar Hanna varför hon älskar yrket och hur hon lyckats finna drömupplägget i sitt liv.

– Jag har alltid vetat att jag ska jobba inom vården, och hade som dröm att jag en vacker dag skulle bli barnmorska. Men istället fastande jag för sjuksköterskeyrket och har varit det sen fem år tillbaka, berättar Hanna och fortsätter:

– Jag är främst medicinsjuksköterska men har även haft uppdrag inom kirurgi. Det är väldigt givande att arbeta på en kirurgavdelning för det är oftast korta och intensiva vårdtider där du faktiskt hinner se hur patienten går från det sämre till det bättre. Det bästa med mitt jobb är patientmötena, att jag får träffa så olika människor och finnas där under svåra situationer.

Jag försöker få alla jag känner att gå över till bemanning eftersom jag kan leva det drömliv jag önskar

Hanna sätter ofta patienten, kollegorna och verksamheten först, och har inga problem att köra de extra milen för att täcka upp den akuta luckan. Något Hanna visade prov på när hon nyligen tackade ja till två akuta vakanser i Örebro län – med en biltur från Sundsvall.

– Som vårdpersonal vet jag hur det drabbar kollegorna och hela verksamheten när personal saknas. Alla blir påverkade, inte minst patienterna. Därför kan jag hjälpa till när det verkligen krisar och täcka luckan som behövs, säger Hanna.

– Det var med ett leende på läpparna som hon täckte upp båda kriserna på en avdelning i Örebro, och inte nog med det så har jag själv haft förmånen att följa med Hanna i sitt arbete. Hon har det mest fantastiska patientbemötandet jag någonsin fått bevittna, alltid med glimten i ögat, omhändertagande och fullt fokus på patienten som om personen vore hennes egen anhörig. Hon är exakt en sådan sjuksköterska som jag verkligen hoppas att alla någon gång i framtiden får uppleva, om man nu skulle bli sjuk. De avdelningar Hanna varit på via oss har alltid specifikt bett om att ha tillbaka just henne – vilket säger otroligt mycket, berättar Nicole Linder, kontaktperson och operativ chef för sjuksköterskebemanning Anopiva & barn.

Ett av de främsta skälen till att Hanna valde att gå över till bemanning var den utökade friheten att själv kunna bestämma över sin tid, och hon uppskattar hur samarbetet har fungerat med Bonliva.

– Det som främst fick mig att gå över till bemanning var att jag idag kan styra min egen tid. Som fast personal finns inte samma möjlighet att ta ledighet när du själv vill och behöver, på så sätt är det mycket flexiblare att arbeta som konsult. Du formar vardagen lite hur du själv vill. Jag har jobbat som konsult i 2,5 år och samarbetat med Bonliva sedan januari 2021. Jag tycker om min kontaktperson Nicole Linder för det är ordning och reda på allt, och det märks att det är ett större företag för allt fungerar som det ska, avtalen är alltid rätt och utbetalningarna kommer i tid, säger Hanna.

Hon återkommer under samtalet till fördelarna med att konsulta, och när hon skådar längre in i framtiden ser hon heller inga hinder när livet skulle förändras.

– Jag har mycket mer fritid och ökad livskvalitet när jag kan välja hur mycket jag vill arbeta, även om jag ärligt talat är något av en arbetsnarkoman för jag gillar att jobba mycket. Men som förra året tog jag ut fyra månader semester och kunde spendera tiden med familjen och att resa, berättar hon och fortsätter:

– Jag ser absolut att jag fortsätter inom bemanning om fem år. Det finns de som säger: “Du kommer inte kunna fortsätta sen när du har barn” men det är exakt det du kan för du får mer tid för familjen. Jag försöker få alla jag känner att gå över till bemanning eftersom jag kan leva det drömliv jag önskar, avslutar Hanna.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!