Månadens konsult i maj: "Att varje dag få hjälpa och stötta andra är otroligt givande"

Publicerad
13/5/2024
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad uppmärksammar Bonliva en vårdkonsult som utmärkt sig genom sitt engagemang och sin professionalism inom vård och omsorg. För maj är det med stor glädje vi utser specialistundersköterskan Martin Blomster till Månadens konsult.

Martin har alltid haft yrken där han arbetat med människor. Innan han påbörjade sin karriär som undersköterska, arbetade han som personlig assistent. Det var dock en bilolycka som väckte hans intresse för undersköterskeyrket.

– När jag hamnade på spinalis rehab i Frösundavik efter en bilolycka, pratade jag mycket med personalen. De rekommenderade mig att överväga yrket eftersom de såg hur mycket jag gillade att jobba med människor. Sen 2011 har jag arbetat som undersköterska och 2023 blev jag specialist inom psykiatri, berättar Martin.

Efter många år inom regionen kände jag att jag behövde prova något nytt. Jag ville utmana mig själv och bredda mina kunskaper

För Martin är det de dagliga mötena med människor, både brukare och patienter, som gör jobbet så värdefullt.

– Det är människorna jag möter som gör det här jobbet så berikande. Att varje dag få hjälpa och stötta andra är otroligt givande, säger han.

En nyfikenhet för nya erfarenheter drev Martin till att börja som konsult.

– Efter många år inom regionen kände jag att jag behövde prova något nytt. Jag ville utmana mig själv och bredda mina kunskaper, delar han med sig.

Frihet och förnyelse i konsultrollen

– Som konsult har jag kunnat arbeta mer flexibelt, vilket verkligen har förändrat min vardag. Jag känner mig mer upplivad och energisk, och mindre belastad av arbetspress, förklarar Martin om de senaste fem månaderna.

– Min relation med min kontaktperson har varit ovärderlig. Vi delar samma syn på patientens behov, vilket verkligen bidrar till arbetsglädjen, tillägger han.

Samhörighet i småsamhällen

Om livet i Korpilombolo i Pajala kommun, där han nu är stationerad, säger Martin att det är en unik upplevelse.

– Pajala är en liten ort där allt är centralt. Det tar mindre än tio minuter att gå från ena änden av byn till den andra. Alla känner varandra vilket ger en mycket personlig atmosfär. Människorna är också väldigt öppna och snälla – inte rädda för att erbjuda hjälp, säger Martin avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!