Sjuksköterska i Norge - lön

Publicerad
8/12/2023
Skriven av
Bonliva

En sjuksköterskas lön i Norge baseras på flera faktorer, som exempelvis arbetsplats, specialistområde och erfarenhet, men lönen är i regel högre än en sjuksköterskas lön i Sverige. Genomsnittslönen för en sjuksköterska i Norge ligger på 39 500 NOK. Hyrsjuksköterskor som arbetar via oss i Norge har i regel högre lön än genomsnittet.

Bättre lön i Norge som sjuksköterska

I Norge tjänar en fastanställd och legitimerad sjuksköterska i snitt 39 500 NOK (före skatt) medan en specialistsjuksköterska får omkring 45 000 NOK (före skatt). För de som arbetar som konsultsjuksköterskor kan lönen vara ännu högre, och den varierar beroende på arbetsplatsens geografiska läge samt individens erfarenhetsnivå.

Faktorer som påverkar en sjuksköterskelön i Norge

Sjuksköterskelöner i Norge påverkas av flera nyckelfaktorer. Utbildningsnivå och specialisering spelar en stor roll; sjuksköterskor med avancerade kvalifikationer eller specialkompetens tenderar att tjäna mer. Erfarenhet är en annan viktig faktor, där lönen ofta ökar med åren i yrket. Typen och platsen för arbetsplatsen är också avgörande; sjuksköterskor i större städer eller på större sjukhus har vanligtvis högre löner. Arbetsförhållanden som skiftarbete och övertid kan resultera i tilläggslön, särskilt för arbete under oregelbundna eller krävande tider.

Slutligen spelar anställningsformen en avgörande roll, till exempel om du arbetar inom bemanning eller offentlig sektor.

En bra lön är inte allt

Att jobba i Norge har många fördelar. Du får en högre lön, lägre skatt och a-kassa som är inbyggd i det sociala försäkringsskyddet – men det finns många fler fördelar än så. Du får bland annat en helt annan frihet och flexibilitet kring ditt arbete. Som konsultsjuksköterska hos Bonliva kan du räkna med att vi gör allt för att din tid i vårt kära grannland ska bli så bra som möjligt. Som konsult har du såklart samma rättigheter som en fast anställd.

Är du intresserad av en karriär i Norge?

Bonliva erbjuder uppdrag runtom i hela Norge. Vi hjälper dig med allt det praktiska såsom norsk sjuksköterskelegitimation samt norskt skattekort och personnummer. Dessutom ser vi till att du får en stor flexibilitet och frihet kring ditt arbete. Läs mer om att jobba som sjuksköterska i Norge.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!