5 tips – till dig som vårdkonsult hos Bonliva

Publicerad
12/9/2022
Skriven av
Jaana Salla

I 3 år har Sandra Skoglund arbetat dedikerat mot sjuksköterskor på Bonliva, och värdesätter de dagliga samtalen hon får med vårdpersonal. Tidigare gav kollegan Villiam råd till den som aldrig testat bemanning, idag följer Sandra upp med fem tips till dig som befintlig vårdkonsult hos Bonliva.

Testa nya verksamheter, områden & orter

– För dig som arbetat ett tag inom bemanning kan jag peppa dig till att utmana dig – testa nya verksamheter, områden och orter. Det finns hur mycket uppdrag som helst eftersom det finns ett stort behov inom vården, i hela Sverige och Norge. Samtidigt som du får nya erfarenheter och kunskaper stöttar du verksamheter som är i ett enormt behov av hjälp, och många gånger i kris.

Eller varför inte passa på att utforska en ort du alltid varit nyfiken på! Som Bonlivamedarbetaren Villiam tidigare berättade hjälper vi till med boende, resor och har på många uppdragsplatser även egna turisthandböcker, så du får veta vart de lokala smultronställena ligger gömda. Hör av dig till din kontaktperson och meddela vad som intresserar dig så tar vi fram uppdragsförslag som passar just dig.

Testa nya arbetstider – deltid, heltid eller extra

– Jag är dagligen i kontakt med konsulter med olika behov och önskemål, jag vill verkligen uppmuntra dig att testa dig fram till det arbetsschema som passar dig och ditt liv. Jag pratar ofta med personal inom bland annat ambulanssjukvården som ofta har luftiga scheman och därmed gärna arbetar få men långa pass via oss för att sedan vara lediga. Jag har också de som vill testa på att jobba lite extra under helger eller någon semestervecka – för att kunna ha möjlighet att till exempel känna in arbetsformen eller få in extra inkomst under en viss period. Det finns alla former här och vi välkomnar konsulter att testa på det som passar just dem. Konsulter ska ha möjlighet att skapa och välja det schema som passar deras livspussel samtidigt som de gör en superviktig insats för vården.

Det är även väldigt viktigt att du får in din vila, oavsett om du är löntagare eller underleverantör. Vi för en dialog med dig och verksamhet för att säkerställa så de timmar du arbetar känns hållbart och bra.

Ta steget och starta eget

– Många av våra konsulter väljer att starta eget och fakturera via eget bolag. Det innebär att du i stället för att få pengarna utbetalda till ditt lönekonto, fakturerar oss för dina arbetade timmar som underleverantör. Är du exempelvis läkare och jobbar heltid på en fast arbetsplats kan du arbeta som konsult via eget bolag, och själv välja vart och hur du vill avsätta dina intjänade pengar.

För att det ska vara enkelt att komma igång har vi erbjudanden hos våra samarbetspartners Wint och Bokio. Fråga även gärna din kontaktperson efter vår Starta eget-guide som vi tagit fram tillsammans med Wint. Guiden reder ut hur du går tillväga för att bli din egen.

Ladda ner appen

Jag vill påminna alla våra konsulter att ladda ner Bonlivappen! Inne i appen kan du bland annat skriva in din tillgänglighet vilka regioner och veckor som du är intresserad av att arbeta – dina önskemål kommer då direkt i vårt system och kommer hjälpa oss att matcha dig på bästa och snabbaste sätt. I appen finns även alla förmåner och rabatter, och de senaste nyheterna!

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Kom ihåg att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Där publicerar vi massa nya uppdrag, tävlingar, viktig information och intervjuer med bland annat vårdkonsulter som vunnit Månadens konsult – en utmärkelse till konsulter som gjort en fin insats inom vården.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!