Träffa vår bemanningssjuksköterska Elin

Publicerad
10/11/2017
Skriven av
Bonliva

Elin Johansson är vår sprudlande och naturälskande sjuksköterska vi inte kan få nog av. Vi pratade lite med henne om hennes drivkrafter i livet och varför hon valde att prova på livet som bemanningssjuksköterska via Bonliva.

Elin, som från början är från västkusten, reser då och då upp till Uppsala och Akademiska sjukhusets akutmottagning för att hjälpa till vid behov. Där jobbar hon som konsultsjuksköterska och bidrar med sin kompetens under de perioder då verksamheten har det tuffare med sin bemanning.

Varför valde du att utbilda dig till sjuksköterska?

– Jag ville jobba med något som gick mer parallellt med mitt eget liv. Att genom jobbet få tillgång till kunskap och erfarenheter som berikar mig personligen. Att vara en del av ett team där vi gör insatser som faktiskt är direkt livsavgörande känns otroligt bra och inspirerande.

Vad värdesätter du på en arbetsplats?

– Kramar och beröm! Lagandan har en enorm betydelse både för arbetsmiljön och hur vi bemöter patienterna. Som det ser ut idag så springer vi runt och jonglerar med fler bollar än vad som är möjligt och då är det otroligt viktigt med kollegor som bara stannar upp en, tar några av bollarna och säger hur grym du är!

Jag styr helt själv hur och när jag vill jobba, på så sätt anpassar jag jobbet efter livet och inte tvärtom som många andra.

Vad värdesätter du hos en arbetsgivare?

– Närvaro. En arbetsgivare som lyssnar in sina anställda så att man tillsammans kan bygga någonting framgångsrikt. Kreativitet och möjlighet till påverkan föder arbetsglädje.

Varför valde du att arbeta på ett bemanningsföretag?

– Friheten! Jag styr helt själv hur och när jag vill jobba, på så sätt anpassar jag jobbet efter livet och inte tvärtom som många andra. Jag startade ganska snart ett AB som hyrsjuksköterska efter att jag börjat jobba för bemanningsföretag och det gör hela grejen än mer inspirerande och lärorikt.

Vad har varit mest positivt med att arbeta för Bonliva?

– Tillgängligheten, flexibiliteten och drivet som finns inom företaget.Min kontaktperson är fantastisk att jobba med. Hon är alltid sprudlande positiv, ser lösningar i det mesta och arbetar genuint för att jag ska bli så nöjd som möjligt. Henne vill jag stanna upp, krama och säga att hon är grym!

Nämn en person som yrkesmässigt har betytt mycket för dig eller som har varit en förebild på något sätt?

– Min första chef jag hade som nyutexaminerad sjuksköterska, Najmy Olsson. Hon var väldigt inlyssnande, flexibel, tillmötesgående och gav inspirerande feedback. Hon hade också den här perfekta kombinationen av att alltid backa upp en men samtidigt pusha en till att våga ta på sig större ansvar och ta sig framåt. Henne är jag tacksam för!

Vad kan du inte leva utan?

Naturen! Här landar jag, suger in lugnet, går barfota och nakenbadar.

Vad i ditt liv gör dig mest tacksam?

– Tryggheten och alla möjligheter jag har. Har växt upp i ett fantastiskt land i en fantastisk familj. Jag har alla möjligheter att påverka mitt liv till det jag mår bäst av, omgiven av människor och djur jag älskar. Det gör mig otroligt tacksam.

Nämn något som många inte vet om dig?

– Jag tillfångatog en fluga en gång när jag var liten och hade som husdjur. Den stackarn levde sina sista dagar i en ask. Usch, hemska unge, tänk att jag senare läste kandidat i omvårdnad. Otippat!

Om du kunde vakna upp imorgon med en ny egenskap eller färdighet, vad skulle du välja?

– En otrolig övertalningsförmåga som skulle få alla multibolag och makthavare att släppa ekonomi som största prio och istället värdera planeten och människorna som bor här.

Vad skulle du vilja ge för tips eller råd till en person som aldrig har arbetat som konsultsjuksköterska men som är intresserad av det?

– Gör det bara! Jobb får du på dagen om det är så, så inget att oroa dig för. Du kommer bli otroligt inspirerad, när du inser att du faktiskt kan styra över din egen tid, får en lön som respekterar det jobb du utför och får möjlighet att utvecklas genom jobb på nya ställen. Jag trivs superbra med livet som bemanningssjuksköterska.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!