Vad tjänar en arbetsterapeut-konsult i lön?

Publicerad
28/2/2024
Skriven av
Bonliva

Nationellt ligger en genomsnittlig lön för arbetsterapeuter inom bemanning på 50 000–75 000 kr i månaden (inklusive semesterersättning) eller 300–450 kr i timmen. Dessa lönenivåer gäller för dig som löntagare, siffrorna ligger högre för underleverantörer.

En lön för arbetsterapeuter som är konsulter varierar mycket beroende på uppdragsplats och tid på året. Här kan du läsa mer om vanliga frågor som rör en arbetsterapeuts lön. ‍

Vad avgör en arbetsterapeut-konsults lön?

För dig som konsultar som arbetsterapeut anpassas din lön efter dina arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning. Ersättningen kan även variera utifrån uppdragets placering och om du arbetar via eget bolag.

Vanliga faktorer som styr lönen:

  • Vilken arbetsplats du arbetar på
  • Din arbetsbelastning
  • Dina arbetsuppgifter
  • Din geografiska placering

Är du nyfiken på livet som konsult? Här kan du läsa mer om hur det fungerar att jobba som arbetsterapeut-konsult via Bonliva eller kontakta oss gärna om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Har jag rätt till sjuklön?

Jobbar du som konsult via Bonliva får du sjuklön enligt lag. När du är sjuk måste du dock sjukanmäla dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk för att ha rätt till sjuklön. Fullständiga rutiner hittar du i handboken som du får inför uppdragets början.

Varför skiljer sig ersättningarna i olika delar av landet?

Väljer du att jobba som konsult kan ersättningen variera beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos. Detta grundar sig i att vi har olika avtal med olika kunder på olika ställen i landet. Till skillnad från vissa branschkollegor har vi medvetet valt att inte ha en fast ersättning som gäller för hela landet, då vi anser att du ska ha en högre lön i verksamheter där våra priser är högre.

Vilka fördelar finns det när jag arbetar som konsult via bemanning?

Att arbeta som konsult kan vara en fördel för arbetsterapeuter som söker:

  • Högre lön
  • Varierande arbete
  • Kompetensutveckling
  • Frihet och flexibilitet

Som konsult arbetar du på projektbasis för olika organisationer och arbetsgivare, och du tjänar vanligtvis en högre lön än anställda. Att arbeta via bemanning som konsult innebär också att du måste vara beredd på att arbeta mer flexibelt, och kanske resa mer än vad du skulle göra som anställd. En annan fördel med att arbeta som konsult är att du får möjlighet att arbeta inom olika områden och med olika typer av människor. Detta kan ge dig bredare erfarenhet och större möjligheter att utveckla din kompetens och karriär. Som konsult kan du också ha mer inflytande över din arbetsbelastning och arbetstid, vilket kan vara en fördel för dig som vill ha mer frihet och flexibilitet i din arbetssituation.

Mer information om lön som arbetsterapeut-konsult  

En lön som arbetsterapeut-konsult på bemanningsföretag är marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du arbetar som konsult via Bonliva väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Tveka inte på att kontakta oss för mer information om vad du har för möjligheter hos oss.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa lediga uppdrag som arbetsterapeut hos Bonliva i dag eller fyll i en intresseanmälan i formuläret nedan.

Se lediga uppdrag

Kent, arbetsterapeut på Bonliva: "Arbetet som konsult hos Bonliva ger mer frihet, utveckling och bättre lön"

Efter drygt 20 år som anställd arbetsterapeut tog Kent Johansson steget till att börja arbeta som veckopendlande konsult som arbetsterapeut hos Bonliva, ett beslut han inte ångrat.- Jag har utvecklats mycket, både personligen och arbetsmässigt. Som konsult krävs mer självständigt arbete och jag har fått prova många nya områden inom mitt yrke. Att veckopendla innebär väsentligt större frihet att styra över min tid. Dessutom är lönen som arbetsterapeut-konsult betydligt bättre, säger Kent.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!