Barnsjuksköterska Lön

Publicerad
16/5/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en barnsjuksköterska?

En barnsjuksköterskas lön ligger ofta mellan cirka 55 000 och 80 000 kronor om man jobbar som konsult. För de som har en fast tjänst ligger lönen på ungefär 38 000 kronor.

Detta påverkar din lön

Som barnsjuksköterska påverkas din lön inte bara av din erfarenhet, utbildning, kompetens och ansvar, utan även av vilken typ av uppdrag du tar och var det geografiskt är beläget.

På Bonliva har vi avtal med flera olika vårdgivare, där olika vårdgivare har olika avtal, vilket innebär att några betalar mer för ditt arbete. Det tycker vi att du ska få ta del av, därför kan lönen skilja sig mellan olika geografiska platser, trots att uppdraget är av samma karaktär. Många av våra branschkollegor erbjuder samma lön, oavsett hur avtalet med vårdgivaren ser ut.

Seniora roller som innebär ledarskap eller personalansvar, till exempel som samordnare eller enhetschef, leder ofta till en högre lön för barnsjuksköterskor. Att arbeta genom eget företag kan också påverka ersättningen.

Här är några faktorer som kan påverka din lön som barnsjuksköterska och konsult:

 • Typ av vårdinrättning där du jobbar
 • Tidigare erfarenhet och kompetens
 • Dina specifika arbetsuppgifter
 • Ansvarsnivå
 • Om du driver eget företag
 • Din geografiska placering och de nya zonindelningarna i det nationella avtalet. Läs mer om hur nationella avtalet påverkar dig här.

Rätt till sjuklön enligt lag

Som barnsjuksköterska har du rätt till sjuklön oavsett om du arbetar som konsult inom bemanning eller inte. Vid sjukdom är det viktigt att omedelbart anmäla din frånvaro till din HR- och bemanningsansvariga hos oss på Bonliva. Sjukanmälan måste göras så snart som möjligt för att du ska kunna få sjuklön. I handboken som du får i början av ditt uppdrag finns mer information om detta, inklusive detaljerade rutiner.

Fördelar som konsult

Att arbeta som bemanningskonsult kan ge specialiserade sjuksköterskor möjligheten till:

 • Högre inkomst
 • Varierade arbetsuppgifter
 • Utveckling av kompetens
 • Flexibilitet och självständighet
 • Större kontroll över arbetstid och arbetsbelastning

Hos Bonliva erbjuder vi konkurrenskraftiga löner för barnsjuksköterskor. Du kan välja att fakturera genom eget företag eller få lön direkt från oss.

Kontakta oss gärna för att få mer information om de möjligheter som finns.

Hitta lediga uppdrag

Utforska våra senaste lediga jobb som barnsjuksköterska inom bemanning här hos oss på Bonliva eller skicka in en intresseanmälan via formuläret nedan.

Se lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!