Intensivvårdssjuksköterska - Lön

Publicerad
11/4/2024
Skriven av
Bonliva

Lönen för en intensivvårdssjuksköterska ligger på 75 600–92 400 kr i månaden (cirka 450–550 kr i timmen). Detta inkluderar även semesterersättning. En anställd IVA-sjuksköterskas lön ligger på cirka 48 300 kronor och är lägre än för bemanningskonsulter.

Påverka vad du tjänar

Som konsultande IVA-sjuksköterska kan du främst påverka din lön genom specialisering och utbildning, arbetslivserfarenheter och kompetens samt uppdragsgivare och geografisk placering. Genom att ta dig an fler arbetsuppgifter och ett större ansvar kan du ytterligare höja din lön.

  • Uppdragsgivare och geografisk placering
  • Arbetsbelastning och arbetsuppgifter
  • Specialisering och utbildning

Geografisk placering

Det kan ibland finnas stora skillnader i lönen mellan uppdragsgivare på olika platser i Sverige. Vi har unika avtal med samtliga vårdgivare, vilket innebär att de kan behöva betala olika mycket för samma tjänst. Så här fungerar det även hos våra branschkollegor. Vi tycker däremot att det ska reflekteras i din lön som intensivvårdssjuksköterska – för oss är det självklart att du ska tjäna mer hos de uppdragsgivare som betalar mer för din arbetskraft.

De geografiska skillnaderna i ersättningen påverkas även av det nationella avtalets nya zonindelningar. Läs mer om hur de påverkar dig.

Sjuklön

När du jobbar på Bonliva som bemanningssjuksköterska inom intensiv får du lagstadgad sjuklön.

Att välja bemanningsspåret

Att välja en inriktning som bemanningskonsult är oerhört belönande – både för den personliga och den professionella utvecklingen. Du får möjligheten att utveckla dina kompetenser, skaffa dig nya arbetslivserfarenheter samt jobba på olika platser och i olika team. Dessutom kan du som IVA-sjuksköterska förvänta dig en högre lön som konsult än som anställd.

Som konsult har du möjlighet att ta kontroll över ditt jobb och din arbetsbelastning och samtidigt hitta den perfekta balansen med ditt arbetsliv och privatliv. Du får mer flexibilitet och frihet – när du ansluter dig till oss kan du jobba i både Sverige och Norge!

Läs mer om hur det är att jobba i Norge!  

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa uppdrag via oss på Bonliva idag!

Se lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!